dimarts, 6 d’octubre del 2015

Comentari del quadre d'Edvard Munch ''El crit''


Aquest quadre està situat verticalment. El quadre el dividirem en una línea horitzontal (al mig de la part de l'esquerra i la de la dreta), i una línea vertical (al mig de la part de dalt i la de sota).

L'element principal del quadre és l'home, situat al centre, on el cos comença a la part posterior, de cintura cap amunt, terminant amb el cap just al centre de la imatge. El color de la pell és clar, però un color molt pàlid. La forma del cos és ondulada, i l'home es porta les mans al cap, amb la boca oberta, degut a que està cridant.

Ja a la part superior del quadre, al requadre esquerre, podem veure les siluetes de dos homes, molt més petits que l'home principal, degut a la perspectiva de llunyania de la imatge. Degut a el moment del dia, i la seva llum, el color amb el que són representats és fosc. La seva forma del cos és normal, no té res a veure amb la de l'home principal.

A la part de sota, a la cantonada del requadre dret es traça fins a dos quarts de la cantonada de la part de dalt, del requadre esquerre es representa una barana, amb una forma recta.

A la part de dalt, al requadre esquerra, pràcticament quan acaba la barana, cap a la dreta comença una illa, que acaba en l'intersecció entre els dos requadres de la part de dalt.

El cel i el que sembla ser el mar, tenen una forma ondular, uniforme, i on són és representada la contraposició entre colors freds, amb un blau obscur (mar) i càlids, amb el groc, el vermell i el taronja (cel).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada