dilluns, 14 de març del 2016

Apocalypse Now

Pel·licula nord-americana, realitzada l'any 1979, amb una durada de 153 minuts. Del director Francis Ford Coppola, amb un guió realitzat per John Milius i Francis Ford Coppola, la música per Carmine Coppola i Francis Ford Coppola i la fotografia per Vittorio Storaro. És una pel·licula basada en la novel·la de Joseph Conrad.

Productora: United Artists (Omni Zoetrope Production).

Repartiment: Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Frederic Forrest, Laurence Fishburne, Sam Bottoms, Albert Hall, Dennis Hooper, G.D Spradlin, Christian Marquand, Harrison Ford, Aurore Clément, Cynthia Wood, Collen Camp, Damien Leake, Herb Rice, James Keane, Scott Glenn.

Sinopsi:  Durant la guerra del Vietnam, al jove Capità Willard (Martin Sheen), un oficial dels serveis d'intel·ligència de l'exèrcit nord-americà, se li ha encomanat entrar a Cambodja amb la perillosa missió d'eliminar a Kurtz (Marlon Brando), un coronel renegat que s'ha tornat boig. El capità ha d'anar a navegar pel riu fins al cor de la selva, on sembla ser que Kurtz reina com un buda despòtic sobre els membres de la tribu Montagnard, que l'adoren com a un déu.

Premis: 
1979: 2 Oscars: Millor fotografía i so. 8 nominacions.
1979: Festival de Cannes: Palma d'Or.
1979: Premis David di Donatello: Millor director extranger.
1979: 3 Globus d'Or: Director, Actor Secundari. (Duvall), Banda Sonora. 4 nominacions.
1979: Premis BAFTA: Millor director y actor secundari (Duvall). 7 nominaciones.
1979: Sindicat de Directors (DGA): Nominada a Millor director.
1979: Premis Cèsar: Nominada a Millor pel·lícula extrangera.


Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=hW87fTy_-pQ


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada