dilluns, 14 de març del 2016

Característiques del cinema bèl·lic

És un gènere cinematogràfic que centra la seva història en guerres, en els conflictes bèl·lics. Encara que sembli que només es centra en la guerra, podriem dir que és un subgènere del cinema d'aventures, el cinema històric, o el cinema documental.
Aquest cinema ha crescut, o s'ha establert amb més força en les èpoques de la segona Guerra Mundial, la Guerra de Corea, la del Vietnam... En resum, en moments de conflicte.

Aquest gènere també s'ha utilitzat molt com a arma propagandística, de difusió ideològica, d'exaltació patriòtica, així com per donar una visió de l'enemic incompleta, que no és objectiva o imparcial, sinó que està condicionada per determinats interessos, com per heroitzar el propi exèrcit.

En aquest gènere, domina l'acció, la proesa, el fet heòric, la confrontació amb l'enemic, la batalla i la victòria final. En moltes d'altres pel·lícules, la guerra ha estat definida per les seves conseqüències, mostrant-la com una solució absurda i irracional. Aquí, predominen les experiències personals, relacions entre persones i la presa de consciència dels resultats reals provocats per la guerra.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada