dilluns, 14 de març del 2016

Paths of Glory (Camins de glòria)

Pel·lícula nord-americana, realitzada l'any 1957, amb una durada de 86 minuts. Del director Stanley Kubrick, i amb un guió realitzar per Stanley Kubrick, Calder Willingham i Jim Thompson, música composta per Gerald Fried i fotografia realitzada per George Krause. És una pel·licula basada en la novel·la homònima de Humphrey Cobb.

Productora: MGM presenta una producció Bryna Productions.

Repartiment: Kirk Douglas, George MacReady, Adolphe Menjou, Ralph Meeker, Wayne Morris, Joe Turkel, Richard Anderson, Timothy Carey, Peter Capell, Susanne Christian, Bert Freed, Emile Meyer.

Sinopsi: Primera Guerra Mundial (1914-1918). En 1916, a França, el general Boulard (Adolphe Menjou) ordena la conquesta d'una inexpugnable posició alemanya i encarrega aquesta missió a l'ambiciós general Mireau (George MacReady). L'encarregat de dirigir l'atac serà el coronel Dax (Kirk Douglas). La presa del turó resulta un infern, i el regiment emprèn la retirada cap a les trinxeres. L'alt comandament militar, irritat per la derrota, decideix imposar al regiment un terrible càstig que serveixi d'exemple als altres soldats.

Premis:  Premis BAFTA 1957, nominada a la millor pel·licula.


Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=nmDA60X-f_A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada