dijous, 14 d’abril del 2016

Anàlisi d'un programa de televisió

Canal de televisió: Televisió Espanyola. El programa que he escollit és ''España Directo''. És un programa magazine, on es tracten temes d'actualitat, curiositats, històries, cultures i gastronomia de diferents punts d'Espanya. Es comença donant notícies que han succeït (amb directes), i després ja tracten els altres temes.

Franja horària del programa: De dilluns a divendres, de 19:30 h a 20:30 h.

Audiència (característiques del públic): Dirigit a tots els públics. No hi han anuncis, només n'hi han abans de començar el programa, i al finalitzar-lo. Són anuncis d'autopromoció de la cadena, on ens informen de la seva programació, etc.

Inversió de producció (necessitats): Per realitzar els diferents directes, acostumen a ser dues persones, un el reporter/a, amb un micròfon i un auricular per escoltar les ordres dels realitzadors i el que li pugui preguntar el presentador, i l'altre persona és el càmera, que la porta a l'espatlla. Dins del plató, es troba el presentador, només un.

El personal tècnic que pot col·laborar en el programa són els realitzadors, i els seus ajudants, els mescladors d'imatges, els tècnics de so, els grafistes, el productor i el director.
Fora de la reggie, podem trobar els guionistes, regidors, els directors artistics, que s'encarreguen de preparar els decorats, els muntadors (vídeos ja preparats), els maquilladors, els professionals d'atrezzo, dissenyadors gràfics i els OPIs.

Plató: És un espai obert, sense públic dins del plató, molt simple, on podem apreciar dues grans pantalles, una taula i una cadira pel presentador. Els decorats acompanyen les pantalles.
De les càmeres podem trobar una fixa, situada davant del presentador, on l'enquadrament agafarà un pla mig frontal i es trobarà el telepromter.

Una altre estarà situada en el costat, donarà un pla general, amb un angle lateral, que farà un petit zoom

Per finalitzar, trobarem la càmera grua, situada al mig de les dues càmeres, que farà un moviment de baix a dalt i a l'inrevès.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada