dimecres, 27 d’abril del 2016

Guió per analitzar un anunci gràfic



Producte: Volkswagen Scirocco 2.0 TSI DSG
Marca: Volkswagen

Què veiem?

Els elements de la imatge que destaquen són el cotxe a vendre, circulant per la carretera, per darrera, al centre de la imatge veiem una ciutat il·luminada, i per sobre de la ciutat, una muntanya. Pel que veiem, sembla una il·luminació natural, on el cel està ennubolat, i l'hora del dia pot estar situada al matí o al vespre, encara que també hi ha una il·luminació artificial, la de la ciutat, i la de les llums del cotxe. Un altre element que es veu molt poc, però que és molt important en l'anunci és l'OVNI, situat a la part esquerra del cel.

El format de la imatge és horitzontal, amb un pla general, o fins i tot, un gran pla general. Amb la posició del cotxe, podem dir que el l'angle és tres quarts.

Els colors que destaquen són el blanc, que és el color del cotxe i el de les llums de posició del cotxe, el vermell, el color de les llums del darrere, un color groguenc, el de les llums de la ciutat, i un contrast de grisos, amb la muntanya, el cel i l'asfalt.

El text que podem apreciar a la imatge ens diu: ''El nou Scirocco, experimenta l'inusual''. L'eslògan està situat junt amb el logotip de Wolkswagen, ''Das Auto'' (El cotxe). Tant el text, com l'eslògan i el logotip estan situats a la part inferior de la imatge, amb un fons blanc.


Què interpretem?

El text, juntament amb la imatge, guarden una relació molt significativa. El seu significat, amb l'aparició de l'OVNI, un element inusual, com diu el text, un element insòlit i rar de veure, ens vol dir que conduïnt aquest cotxe tindràs un sentiment diferent que quan condueixes altres cotxes. Per tant, ens diu que la conducció d'aquest cotxe és diferent a la dels altres, és millor.

El recurs expressiu emprat en aquest anunci gràfic és el de la comparació, ja que s'utilitzen dos elements visuals que es veuen junts i que estableixen semblances d'un mateix producte.

Aquest anunci va dirigit a un públic adult, gent que té el carnet de conduïr i que li agrada conduïr.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada